attracties nabij Valkenburg

Kinderstad Heerlen

Kinderstart kinderparadijs is een overdekte speel gelegenheid met diverse attracties voor kinderen klein en groot, en is elke dag geopend. Een selectie van de attracties is een achtbaan, draaimolen, wildwaterbaan, botsauto’s, een klauterkasteel en nog veel meer.

Verder nieuws

Helaas is de verzekeringsuitkering niet toereikend om de studio’s met terras en de appartementen daar mee te kunnen renoveren. We zijn nu bezig om met de verzekering een herziening voor elkaar te krijgen omdat er meer beschadigd is als er in het begin opgenomen was. Daardoor zullen wij helaas de plannen moeten aanpassen om alles weer voor elkaar te krijgen. Dit vergt nog even tijd en hopen de studio’s met terras weer open te hebben vanaf begin april 2022. 

Valkenburg is al helemaal in de kerstsfeer.

Groetjes van Sandra, Theo en kinderen.

Het drogen duurt lang…

De studio’s zijn voorzien van droogapparaten die we 24 uur laten draaien. Maar het is ongelooflijk hoeveel vocht er in die mergelstenen is opgeslagen. De gemeente komt regelmatig meten, en we moeten nog even geduld hebben…

Maar daarnaast zijn we ook druk in te weer geweest met het organiseren van de renovatie. Inmiddels is er een architect en aannemer gevonden die ons met de wederopbouw gaan helpen. En zoals je op de foto’s kunt zien zijn we ook al aardig bezig de badkamer uit de studio’s te slopen. Dan hoeft dat tenminste niet te drogen..

Zoals we al per email al aan onze gasten die hadden gereserveerd hebben gemeld, gaat alles langzamer dan gehoopt. We hebben na lang wikken en wegen dan toch maar het besluit genomen om langer dicht te blijven, zoals het er nu naar uitziet tot eind van het jaar.

Nog steeds krijgen we emails, telefoontjes en zelfs persoonlijke bezoekjes van gasten die voor deze ene keer gelukkig een ander adres hebben kunnen vinden in Valkenburg en volgend jaar weer bij ons willen boeken. Dat geeft ons moed.

Jullie horen van ons als er weer wat nieuws te melden is. Tot dan.

Vooruitgang, maar Marx Motel blijft toch nog gesloten

De afgelopen week zijn we met z’n allen hard in de weer geweest om alles schoon te krijgen.

We hebben heel veel bemoedigende emails, reacties op nieuwsberichten, whatsapps, en telefoontjes ontvangen. Het is fantastisch hoe iedereen met ons meeleeft, hulp aanbiedt en belooft weer bij ons te verblijven zodra het kan.

Bedankt allemaal!! Het helpt ons zeer om met deze noodsituatie om te gaan.

Nu we de meeste dingen hebben leeggeruimd en afgevoerd, kunnen we weer denken aan opbouwen. We willen het meteen goed aanpakken en hebben vandaag met de architect eerste plannen besproken, en gelukkig ook al een aannemer gevonden die redelijk snel kan beginnen.

Maar tijdens de planning daarvan komen we tot de ontdekking dat dit toch meer voeten in de aarde heeft dan we eerder hadden gedacht. Het herinrichten van de studio’s zal ook een behoorlijke bouwactiviteit tot gevolg hebben welke enkele maanden gaat duren en ook de nodige overlast met zich meebrengt.

Noodverordening Valkenburg

Op dit moment is er een noodverordening van kracht wat inhoudt dat het centrum van Valkenburg niet toegankelijk is voor toeristen. In dat deel bevinden zich de meeste horecabedrijven en musea die het ook zeer zwaar hebben. Vele zaken zullen hun gehele interieur moeten vervangen en dat gaat ook veel tijd kosten. Hoe lang de noodverordening van kracht is weten we nog niet.

Marx Motel blijft dicht t/m 30 september

Met dit alles hebben we tot onze spijt toch besloten om Marx motel tot 30 september gesloten te houden. Het is helaas voor ons nu niet mogelijk onze gasten een vakantie te bieden die eenieder van ons gewend is. We vinden het heel erg voor al onze gasten die hierdoor hun hard verdiende vakantie in duigen zien vallen. Maar wie had zo’n overstroming zien aankomen.

Wij hopen jullie hierna weer te mogen ontvangen.

Liefs van Theo, Sandra, Joel, Marvin, Dimitri en Fabienne

Het schoonmaken is begonnen…

Nu het water gezakt is en de Guel weer terug is naar een normaal niveau kunnen we aan de slag om de boel uit te ruimen en schoon te maken.

Onze auto heeft helemaal onder water gestaan, en moet waarschijnlijk afgeschreven worden. Hij wordt binnenkort opgehaald met een autoambulance.

Er is veel schoonmaakwerk te doen….maar misschien lukt het ons toch weer om over 2 weken gasten te ontvangen in onze studio’s met balkon. De onderste studio’s met terras moeten eerst weer drogen en dan zullen we die opnieuw moeten inrichten.

Theo & Sandra

Bedankt voor al jullie lieve berichten

De afgelopen dagen wordt onze whatsapp, email en telefoon overstroomd met positieve berichten, tekenen van medeleven en begrip voor onze situatie. Van alle kanten wordt ons hulp aangeboden met het uitruimen en schoonmaken.

Hartelijk dank daarvoor.

Het geeft ons moed om de draad weer op te pakken.

Theo & Sandra

Marx Motel staat onder water

Helaas is ons motel ook direct betroffen van de overstroming die het centrum van Valkenburg heeft lam gelegd. Onze terrasstudio’s, het zwembad en de appartementen op de begane grond zijn tot 1 meter ondergelopen met water.  Gelukkig zijn alle gasten en wij zelf nu geëvacueerd.

Onze verwachting is dat we de komende 3 weken helaas gesloten zullen moeten blijven om ons motel weer te herstellen.

Hartelijk dank voor alle persoonlijke berichten van medeleven en aangeboden hulp die we hebben mogen ontvangen.

Theo en Sandra

Marx motel.

Gemoedelijk, gezellig en schoon complex, op steenworp afstand van het bruisende centrum

Gemoedelijk, gezellig en schoon complex, op steenworp afstand van het bruisende centrum

Eigenaren waren meer dan hartelijk. Voor extra faciliteiten voor onze baby van 10 maanden was gezord en de wandelwagen kon snachts in de opslag. Ook voor de racefietsen is een aparte ruimte gereserveerd en een eigen parkeerplaats voor de deur was een luxe. Kamers gedateerd maar brandschoon en beschikken over alles wat nodig is voor een heerlijk ontspannend weekend. Leuke speelgelegenheden voor de kinderen en gezellige en gemoedelijke sfeer! (Cloe 23-04-2019)

Mooie midweek in Valkenburg

We zijn een midweek geweest naar het mooie Valkenburg. Motel Marx is een fijn verblijf. De ligging is super. Via de binnenplaats stap je middels de voordeur zo het centrum in. De studio’s zijn eenvoudig. Het is er super schoon. Dit vinden wij belangrijk. Het is gedateerd, maar dit vonden wij niet erg.

We hadden een studio met terras. We keken uit op een gezellige binnenplaats met zwembad en wat speel toestellen. Onze zoon van bijna 7 heeft zich er goed vermaakt. Het zwembad was heerlijk. Fijne ligbedden rondom het zwembad. De eigenaar is een vriendelijke, behulpzame man. We hebben erg genoten van ons verblijf in motel marx. Wellicht dat we nog eens komen!

Tip:ontbijten bij de Hema. Prima ontbijt, goedkoop en vrijwel tegenover Marx. (Sandra W, 18-8-2018)

Volg ons op Facebook

Vraag ons direct via Whatsapp +31610310467

Bekijk ons op tripadvisor