kasteel hoensbroek

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste kastelen van het land. Dit enorme slot heeft meer dan veertig vertrekken die voor publiek toegankelijk zijn. Het oudste deel dateert uit 1250. Vanuit Marx motel per auto binnen 20 minuten te bereiken.

Steenkolenmijn Valkenburg

Daal af in een ‘echte’ kolenmijn op zoek naar het zwarte goud. In de Steenkolenmijn Valkenburg, de laatst overgebleven bezoekersmijn van Nederland, ga je diep onder de grond. Ontdek alles over het zware leven van mijnwerkers en bewonder allerlei machines (in actie) en attributen uit de tijd dat er in deze mijnen nog keihard gewerkt werd.

Gaia Zoo Kerkrade

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept meerdere malen gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. Met oog voor detail is in het Zuid-Limburgse heuvellandschap een prachtig park aangelegd met natuurlijke en ruime verblijven waarin dieren soorteigen gedrag kunnen vertonen.

Mondo Verde in Landgraaf

Familiepark Mondo Verde is 365 dagen per jaar geopend en staat garant voor veel plezier en vermaak! 250.000 m2 bijzondere dieren, spannende attracties in een geweldige omgeving.

Familiepark Mondo Verde is een uniek park met verschillende thema’s en is een ware belevenis voor jong tot oud. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in de spannende attracties van het park en de oudere avonturiers vinden rust en pracht in de tuinen of bij de bijzondere dieren.

Kerstmarkt Valkenburg

Een magische kerstbeleving in de grotten van MergelRijk

Tijdens de kerstmarkt Valkenburg is Kerst in MergelRijk een hoogtepunt tijdens een bezoek aan Kerststad Valkenburg, voor zowel jong als oud. Het is een magische kerstbeleving in de mooiste grot van Valkenburg. Dit mag je absoluut niet missen als je naar de Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg gaat.

Van 19 november 2022 t/m 8 januari 2023 dagelijks open, ook beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag!

attracties nabij Valkenburg

Kinderstad Heerlen

Kinderstart kinderparadijs is een overdekte speel gelegenheid met diverse attracties voor kinderen klein en groot, en is elke dag geopend. Een selectie van de attracties is een achtbaan, draaimolen, wildwaterbaan, botsauto’s, een klauterkasteel en nog veel meer.

Gemoedelijk, gezellig en schoon complex, op steenworp afstand van het bruisende centrum

Gemoedelijk, gezellig en schoon complex, op steenworp afstand van het bruisende centrum

Eigenaren waren meer dan hartelijk. Voor extra faciliteiten voor onze baby van 10 maanden was gezord en de wandelwagen kon snachts in de opslag. Ook voor de racefietsen is een aparte ruimte gereserveerd en een eigen parkeerplaats voor de deur was een luxe. Kamers gedateerd maar brandschoon en beschikken over alles wat nodig is voor een heerlijk ontspannend weekend. Leuke speelgelegenheden voor de kinderen en gezellige en gemoedelijke sfeer! (Cloe 23-04-2019)

Mooie midweek in Valkenburg

We zijn een midweek geweest naar het mooie Valkenburg. Motel Marx is een fijn verblijf. De ligging is super. Via de binnenplaats stap je middels de voordeur zo het centrum in. De studio’s zijn eenvoudig. Het is er super schoon. Dit vinden wij belangrijk. Het is gedateerd, maar dit vonden wij niet erg.

We hadden een studio met terras. We keken uit op een gezellige binnenplaats met zwembad en wat speel toestellen. Onze zoon van bijna 7 heeft zich er goed vermaakt. Het zwembad was heerlijk. Fijne ligbedden rondom het zwembad. De eigenaar is een vriendelijke, behulpzame man. We hebben erg genoten van ons verblijf in motel marx. Wellicht dat we nog eens komen!

Tip:ontbijten bij de Hema. Prima ontbijt, goedkoop en vrijwel tegenover Marx. (Sandra W, 18-8-2018)

Kerstmarkt Valkenburg

Wij waren er het eerste weekend van de kerstmarkttijd.

Uniek is de gegarandeerde parkeerplaats bij het appartement en het gegeven dat de supermarkt enkele honderden meters lopen is. Het appartement heeft een koelkast en volledige keuken zodat men niet verplicht is van dure restaurants gebruik te maken. het centrum is hooguit 200 meter lopen. Zeer vriendelijke ontvangst en alles is schoon. Wat wil een mens nog meer.

Naar verluidt zou binnen afzienbare tijd er gelet op de leeftijd van de eigenaar er een nieuwe bedrijfsvoerder komen . Hopelijk kan die in de geest van de huidige eigenaar blijven handelen en de zaak op hetzelfde hoge peil voortzetten. In dat geval zal ik blijven komen. (Willem, 30-12-2018)

Volg ons op Facebook

Vraag ons direct via Whatsapp +31610310467

Bekijk ons op tripadvisor